Испанската полиция разби мрежа за трафик на жени, един българин е арестуван

Шестдесетгодишен румънец и двамата му синове са оглавявали нелегална мрежа за принудителна проституция, която испанската Национална полиция разби във вторник в Алкала де Енарес, съобщава испанският вестник А Бе Се, цитиран от БТА.

Арестувани са 13 души от престъпната мрежа, в това число един българин и няколко испанци.

При операцията на полицията в апартамент в испанския град били намерени 12 жени, пребиваващи нелегално в страната. Повече били чужденки от различни националност, пише А Бе Се.

Арестуваният българин е идентифициран като 36-годишен на име Стилиян. Той бил посочен от жените като техния "тъмничар".

Преодолявайки срама, жертвите разказали за заплахите, издевателствата и мъченията, на които били подлагани от членовете на престъпната група, за да проституират. Сутеньорите използвали електрически пистолет и огнестрелни оръжия, които опирали до главите на жените, ако не изпълнявали желанията им.

Както и при други досегашни случаи жертвите били примамвани с обяви за работа в Испания, главно за гледане на деца и възрастни.

В края на миналата седмица световните агенции предадоха, че трафикът на хора е сериозен проблем за България, отбелязан в Годишния доклад на Европейската комисия за напредъка на страната ни в присъединяването към ЕС.

Още от Свят

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?