Испанската прокуратура иска две години затвор за Неймар

Испанската прокуратура иска две години затвор за Неймар

Прокуратурата в Испания поиска Неймар да бъде осъден на две години затвор по делото за финансовите измами при трансфера му от Сантош в Бареселона през 2013 година.

Делото бе заведено от бразилската инвестиционна група DIS, която притежаваше 40% от правата на Неймар, но твърди, че при преминаването му в Барселона е била ощетена.

Прокуратурата поиска и налагане на глоба от 10 милиона евро за Неймар. Същата присъда беше поискана и за неговия баща Неймар да Силва.

По делото бившия президент на Барселона Сандро Росел рискува да бъде осъден на пет години затвор, а футболният клуб е изправен пред глоба от 8.4 милиона евро. Всяка от замесените страни отрича да е нарушавала закона.

Трансферът на Неймар продължава да носи неприятности на Барселона, откакто се разбра, че обявената трансферна сума е далеч под реално платената.

Това доведе до оттеглянето на Росел от президентския пост през 2014 г., а това лято клубът се споразумя да плати 5.5 милиона евро на данъчните власти, за да избегне дело за данъчни измами.

Още по темата
Още от Спорт

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: