Испански военно-тренировъчен кораб заловен със 127 кг кокаин

Испанските власти конфискуваха 127 кг кокаин, които са били укрити на борда на учебната платноходка на испанските военноморски сили, предаде Франс прес.

Кокаинът бил открит при обиски в редица труднодостъпни места (между резервните платна), до които малцина моряци имали достъп, се уточнява в изявление на испанската Цивилна гвардия.

Сред моряците имало двама испанци, които на 12 юли бяха арестувани заедно с един еквадорец точно преди пристигането на кораба в пристанище Марин в североизточната испанска област Галисия след 6-месечно обучение в морето. Задържаните бяха изпратени във военен затвор в Мадрид и са обвинени в "наркотрафик и закононарушение, извършено от военнослужещи".

Тримата мъже се възползвали от престой от няколко дни в Колумбия, за да влязат в контакт с местни наркотрафиканти, които им поверили кокаина да го откарат в Ню Йорк срещу пари.

Кокаинът бил скрит в дрехите им, което им позволило да го натоварят на кораба и после да го разтоварят и да го занесат на други колумбийски наркотрафиканти. Наркотрафикантите били арестувани в средата на май с 20 кг кокаин у тях след заминаването на испанския кораб от Ню Йорк.

Споделяне

Още от Свят

Защо се стигна до хаоса с ваксинирането срещу Covid?