Испанските данъчни служби връщат 2 милиона евро на Кристиано Роналдо

Испанските данъчни служби връщат 2 милиона евро на Кристиано Роналдо

След като първоначално наредиха на Кристиано Роналдо да плати 18,8 милиона евро за отклоняване от плащане на данъци, испанските данъчни служби намалиха с 2 милиона исканата сума, съобщи вестник "Мундо", цитиран от Франс прес.

Одобреното през юни споразумение между световната звезда на футбола и испанската данъчна служба предвиждаше първоначално плащането на 18,8 милиона евро, за да се сложи край на преследването му за укриване на данъци. Впоследствие сумата е намалена на 16,7 милиона долара, според вестника, който твърди, че е имал достъп до банковия документ за крайната трансакция.

Футболистът заплати 13,4 милиона евро с надеждата да избегне данъчното преследване, написа "Мундо".

Данъчната администрация стигна до заключението, че португалският нападател не е трябвало да плаща 2 094 200 милиона евро ДДС, които той вече доброволно погаси, за предоставяне на имиджовите му права в Азия. Тази трансакция не подлежи на регулиране от испанското данъчно право, тъй като е извършена извън територията на страната.

На Роналдо беше наложена и присъда от 2 години затвор, която той няма да изтърпи, тъй като присъдите до 2 години в Испания не се изпълняват. Тя беше заменена от глоба от 350 000 евро, напомни "Мундо".

Данъчната администрация и министерство на финансите не пожелаха да потвърдят информацията, като отказаха да коментират досиетата на данъкоплатците.

Според вестника споразумението е довело до автоматичното спиране на данъчното преследване срещу агента на футболиста Жорже Мендеш.

Споделяне

Още от Европа