Испанското заведение "El Celler de Can Roca" оглави класацията "50 Best" (50-те най-добри) за най-добър ресторант в света на британската медийна група "Уилям Рийд", предаде Франс прес.
Ресторантът в Жирона, в североизточната провинция Каталуня, е собственост на тримата братя Рока - Жоан е шеф готвач, Жорди - главен сладкар и Жозеп - главен сомелиер. "El Celler de Can Roca" бе начело на същата класация през 2013 г., а през 2014 г. отстъпи първото място на ресторант "Нома" в Копенхаген с шеф кулинар Рене Редзепи.
Отличието бе връчено на братята Рока на церемония в Гилдхол - бившата сграда на общината в лондонското Сити, в присъствието на шеф кулинари от цял свят.
Организаторите наричат класацията "50 Best" "годишен барометър на гастрономическия вкус". Тя датира от 2002 г. и вече има противници във Франция, която досега не е била отличавана, посочва АФП.
За честна и независима журналистика
Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.
0 коментара
Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.
Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.
Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg
Прочетете нашите правила за участие във форумите.
За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.