Истерия сред феновете на Мадона и AC/DC за билети

Истерия сред феновете на Мадона и AC/DC за билети

Истинска истерия обхвана българските фенове на Мадона и рок динозаврите AC/DC в четвъртък, когато бяха пуснати в продажба билетите за шоуто на попкралицата на столичния стадион “Васил Левски“ на 29 август и за представянето на австралийците в Белград на 26 май, за което има организирана специална влакова композиция от София.

Броени часове след пускането на билетите за концерта на Мадона, почти всички места за стадион “Васил Левски“ вече бяха изкупени. Същото се случи и с отпуснатите за София билети за AC/DC, като бе обещано зареждане с нови.

Още в ранни зори в четвъртък феновете на Мадона се бяха наредили на опашки на билетните каси в страната. Почитателите, които бяха решили да се сдобият с електронен билет или да си купят от място, различно от НДК, обаче бяха неприятно изненадани. Сайтът на компанията за продажба на билети "Тикетпро" блокира заради големия наплив, а партньорите им от магазини "Office 1 Superstore", "Ориндж" и други започнаха продажбата с час по-късно от предварително обявеното, като от организатора “София Мюзик Ентърпрайсиз“ (СМЕ) обясниха, че отлагането на продажбата е станало по искане на мениджмънта. Настояването било стартът да е 10 местно време, но предупреждението дошло късно вечерта в сряда. В същото време обаче билетният център в НДК започва търговията в обявения предварително час.

Сайтът на "Тикетпро" пък проработи в ранния следобед, но стана ясно, че вече са разпродадени онлайн билетите от по 150, 165 и 200 лв. Според СМЕ блокирането на онлайн продажбите било типично за всеки голям концерт в България.

Извън столицата билети за шоуто на Мадона се продаваха в Саунд Гардън (Бургас), Мюзик Център (Пловдив), Млад техник (Сливен) и Медуза (Велико Търново).

От "София Мюзик Ентърпрайсиз" обявиха, че безплатно на концерта на Мадона ще могат да присъстват деца, високи до 1.20 м. Задължително условие е обаче те да са с пълнолетен придружител. Ясно е също така, че достъпът до стадион "Васил Левски" в деня на концерта ще се осъществява през 26 входа, при стриктна охрана. Организаторите предупреждават, че лица под въздействието на алкохол и наркотици няма да бъдат допускани на концерта.

Само няколко часа след пускането им в продажба, свършиха и билетите за концерта на AC/DC в Белград, продавани с в офиса на българското радио Z-Rock. Фенове на австралийските рок легенди окупираха офиса на радиото още от 6.30 сутринта, час и половина преди обявеното пускане на билетите.

До няколко дни ще бъдат пуснати допълнителни количества билети, обещаха от Z-Rock..

Влаковата композиция, организирана специално за концерта от кмета на Каварна Цонко Цонев, ще потегли от София за Белград на 26 май, в деня на концерта.

Билетите, включващи транспорт до Белград и обратно, превоз от гарата до стадион "Партизан" и обратно, както и билет за концерта на AC/DC, струват 250 лв. за терен пред сцената, 195 лв. за терен в средата, 170 лв. за задната част на терена и 215 лв. за трибуните.

Концертът в Белград е най-близката до България спирка от турнето на рок легендите Black Ice Tour, европейската част на което започна в сряда в Норвегия и ще продължи до 30 юни. Другата възможност за българските фенове е шоуто в Атина на 28 май.

Споделяне

Още от