ИТ компания обяви 8 март за неработен за служителите си в целия свят

Една трета от служителите на Progress работят в София

ИТ компания обяви 8 март за неработен за служителите си в целия свят

Високотехнологичната компания Progress съобщи, че подарява 8 март – Международния ден на жената, като неработен на своите служители във всички държави, включително и в България. За компанията работят 1800 служители, от които 500 в София.

По този начин компанията отбелязва ролята и постиженията на жените в бизнеса и в обществото и заявява ангажираността си с осигуряване на равенство между половете.

"Много организации дават гласност на подкрепата си за приобщаването и осигуряването на многообразие на таланта в бизнеса, а в Progress активно правим конкретни стъпки в тази посока", казва Мария Атанасова, старши директор "Човешки капитал" в компанията.

"Подаряваме 8 март като неработен ден на нашите колеги, за да отпразнуваме заедно не само Международния ден на жената, но и създаването на работна среда в ИТ индустрията, в която всеки се чувства оценен и равнопоставен", допълва тя.

Този месец Progress се включва в глобалната кампания #ChooseToChallenge, даваща възможност на всеки да заеме позиция срещу предразсъдъците и неравенството, свързани с половете.

Компанията ще даде възможност на служителите си да се запознаят виртуално със Сам Кинг, член на директорския борд на "Прогрес", и да научат повече за предизвикателствата и възможностите в кариерния ѝ път.

В допълнение на активностите през март, компанията подкрепя жените в екипите си чрез осигуряване на редица ресурси като собствен безплатен детски център, гъвкаво работно време, програма за адаптиране към работа след майчинство, 100% изплащане на болнични и спортни активности за децата. Компанията осигурява и възможност за участие в инициирана от служители група за развиване на лидерския потенциал на жените.

От своя страна служителите на компанията често споделят знания и влизат в ролята на ментори в инициативи извън Progress с цел да помогнат на повече жени да преодоляват предизвикателствата пред себе си и да бъдат успешни. През 2020 г. компанията учреди фонд за стипендии "Жените в технологиите" в Американския университет в България в размер на 12 500 щатски долара. Целта на фонда е да насърчи повече момичета да изберат ИТ за кариера.

Международната ИТ компания Progress  предлага продукти за разработка, пускане и управление на бизнес приложения. С продуктите на компанията организациите могат да ускорят създаването и предоставянето на стратегически бизнес приложения, да автоматизират процеса по конфигуриране, пускане и скалиране, както и да направят критичните данни и съдържание достъпни и сигурни. Компанията работи с над 1700 независими софтуерни доставчици, 100 000 корпоративни клиенти.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?