ИТ компания, основана в България, оперира вече в осем държави в света

"Тек експертс" отвори офис и в Нигерия, продължава експанзията си в България

ИТ компания, основана в България, оперира вече в осем държави в света

Международният доставчик на висококачествени услуги в сферата на бизнеса и ИТ поддръжката "Тек Експертс" (Tek Experts) обяви разширяването на дейността си с отварянето на своя първи център за обслужване на клиенти в най-големия нигерийски град Лагос. Той е в партньорство с "Майкрософт".

"Тек Експертс" вече е наела 300 служители в новия си офис. Плановете ѝ са да увеличи нигерийския си екип с още няколкостотин в следващите месеци.

С откриването на новия център локациите, в които "Тек Експертс" оперира, стават осем - България, две в Коста Рика, САЩ, Малта, Китай, Виетнам и Нигерия.

Ръководството на компанията смята, че новият ѝ офис ще промени ИТ средата не само в Нигерия, но и в Африка.

"Имаме удоволствието да си сътрудничим с "Майкрософт" в развиването на младите хора с потенциал, които ще подобрят ИТ средата в Нигерия. Убедени сме, че инвестицията в създаването на опитни кадри ще доведе до повишаване на уменията и експертните знания на нигерийците като цяло. Това ще ни даде възможност да предоставим висококачествено обслужване на нашите клиенти, така както направихме в другите ни офиси по света", казва Янив Натан, който основава "Тек Експертс" през 2010 г. в България. Компанията се занимава основно с поддръжката на софтуер за външни клиенти.

Очакванията на "Тек експертс" са броят на служителите ѝ в целия свят да достигне 5000 до края на 2018 г.

В клиентския ѝ център в България работят над 500 човека, като броят им нараства всеки ден. В момента, обявените свободните позиции в София са 400.

За да отговори на бързия бизнес растеж, "Тек Експертс" разширява своето офис пространство с над 2000 кв.м в сградата, в която в момента оперира. Новите офис площи ще бъдат официално представени в началото на юли 2018 г., е посочено в съобщението.

С две сделки от 2015 г. и 2017 г. компанията придоби три етажа от "Перформ бизнес център" на ул. "Позитано" в центъра на София срещу над 30 млн. лв.

Предметът на дейност на "Тек Експертс" включва софтуерна поддръжка, обучение и образование, поддръжка на продажбите и разработка на приложения.

Последният финансов отчет на българското дружество "Тек Експъртс", което се води собственост на едноименна компания от Коста Рика, за 2016 г. показва, че приходите ѝ от дейността у нас възлизат на над 11 млн. лв., а печалбата ѝ е 233 хил. лв. Година по-рано оборотът на компанията е бил 8.8 млн. лв., а печалбата - 192 хил. лв. Към края на 2016 г. в компанията са работили 331 души на средна възраст 27 години, като разходите за персонала възлизат на около 8 млн. лв.

Няма финансови данни за приходите и печалбата на "Тек експертс" на глобално ниво.

Споделяне

Още от Бизнес

Как да се подходи с новата детска болница?