ИТ компания търси ученици за стаж през лятото

ИТ компания търси ученици за стаж през лятото

Системният интегратор и производител на сървърни и компютърни системи "Перси" ООД търси ученици за стаж през лятото. Те трябва да учат или да имат интереси в ИТ сферата, се казва в съобщение на компанията.

"Всяка година имаме по 4 - 5 деца от професионалните училища в София, които подготвяме за бъдещи специалисти. За нас това е много важно, защото след завършването им, си осигуряваме готови кадри. Те са обучени спрямо нашите и международни стандарти за работа и висококачествено обслужване на клиентите ни", коментира мениджърът на компанията Александър Соломахин.

Според него недостигът на работна ръка или по-скоро трудността да се намерят своевременно квалифицирани кадри е всеобщ проблем за бизнеса в България, който ще продължи да се задълбочава.

По време на стажа учениците ще могат да натрупат професионален опит и знания в работните процеси на "Перси" ООД.

"Радваме се да приветстваме младите колеги като част от екипа и вярваме, че добрите практики, с които имат възможност да се запознаят, ще бъдат успешна основа за бъдещата им професионална реализация", каза Александър Соломахин.

Според него част от плановете за развитие на компанията, е именно инвестицията в млади таланти от техническите области, които да се превърнат в нейното бъдеще.

Компанията "Перси" има собствен бранд за компютърни и сървърни конфигурации STINGER с 36 месеца гаранция. Те са проектирани за постигане на изключителна производителност с оптимизиране на натоварването и хардуерно подобрена сигурност. Това е резултат от значителен напредък в дизайна на входно-изходната архитектура, паметта, съхранението на данни и мрежовите технологии. Системите позволяват гъвкав подход при проектирането на конфигурации, подходящи за широк спектър от задачи – от стандартни приложения до критични бизнес операции, анализ на данни в реално време и изкуствен интелект.

"Перси" е системен интегратор и производител на висококачествени сървърни и компютърни системи. Фирмата присъства на българския пазара повече от 29 години и непрекъснато внедрява водещи идеи и технологии в производството си. Сертифицирана е по ISO 9001:2015, ISO 27000, ISO 14000, AQAP за качество по стандартите на NATO. Компанията е известна с доставките на сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), с която работи от 2012 г.

Споделяне

Още от Бизнес