ИТ курсове за хора с увреждания стартират в София

Фондация "Бъдеще 21 век" съобщи, че е сключила франчайз договор с Регионална Сиско Академия - Пловдив за обучение на хора с увреждания по ИТ специалности.

Проектът е неразривна част от Програма "Български принос за преодоляване на цифровата пропаст " на фондацията - http://cacad.com/digitaldivide.htm и вече три години успешно се прилага в Пловдив.

От началото на 2005 г. програмата стартира и в София, чрез Сиско Академията към Центъра за непрекъснато обучение на Техническия университет.

Начинанието се финансира от Сиско Академия - Пловдив и с лични средства.

Проектът се реализира без финансова подкрепа по линия на европейски програми, от американски донори и при демонстративно бездействие от страна на Министерство на труда и социалната политика, ръководителят на фондация "Бъдеще 21 век" Райчин Рачев.

Обучението включва курсове по технически английски, за мрежови специалисти, интернет телефония, ИТ сигурност, видео монтаж.

До момента са сформирани 2 групи (общо 15 човека), които вече са започнали работа. По програмата могат да се обучават до 50 курсисти с увреждания.

Записването на курс по технически английски, който е въведение в основните специалности, но не е задължителен, струва 10 лева.

Цената на същинските курсове е 30 лева, които се заплащат директно на преподавателя.

Набирането на желаещи е непрекъснато, без краен срок.

За контакти:
[email protected]
или на адрес:
4000 гр. Пловдив
п.к. 62

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?