ИТ-загадки и тънкости разкриват безплатни онлайн курсове на "Майкрософт"

ИТ-загадки и тънкости разкриват безплатни онлайн курсове на "Майкрософт"

Безплатни онлайн курсове за ИТ-специалисти и разработчици пусна "Майкрософт"като част от новата си инициатива  #mvaclub, която цели да вдъхнови запалените по информационните технологии да се запознаят с най-новите тенденции в тази област.

Клубът използва като база платформата за онлайн обучения Microsoft Virtual Academy (MVA) и организира информацията в него, предоставяйки лесен начин за обучение, съобразен с желанията и нуждите на виртуалните курсисти.

"Ако ви се струва, че технологиите се развиват светкавично и докато усвоим детайлите на последната тенденция, следващата вече е реалност, то тогава #mvaclub е точно за вас,” каза Рая Юнакова, мениджър "Програми за студенти и стартиращи компании“ на Майкрософт за Източна Европа.

"Клубът е достъпен за всички желаещи в България и се надявам да се превърне в едно успешно допълнение към редицата проекти, с които "Майкрософт България" подпомага развитието на ИТ специалистите в страната,” допълни тя.

Целта на клуба е по лесен и забавен начин да подпомогне всички желаещи да се превърнат в професионалистите, които мечтаят да бъдат. Участниците получават достъп до ресурси и материали, с които се обучават и работят най-добрите професионалисти в областта. Всеки може да избере своя път с #mvaclub и да започне като начинаещ, професионалист или гуру и да изгради бъдещето си като специалист. #mvaclub разкрива тайните на сървърната виртуализация, хибридния облак, уеб и мобилните приложения, посочват от компанията.
 
Курсовете в #mvaclub са разделени в две основни категории – за хора с интереси към разработката на софтуер или към изграждането на ИТ инфраструктури. Във всяка категория има различни профили според технологията и нивото на познания на участниците.

Кандидатите, които искат да научат как се използват облачните технологии, например, но нямат никакви познания, могат да започнат от ниво „Начинаещ“, а ако вече имат основни познания и искат да усъвършенстват уменията си, могат да преминат директно към "Професионалист“ или “Гуру”.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?