Италиански съд е отменил глобата на "Уиз еър" от 1 млн. евро за багажа

Италиански съд е отменил глобата на "Уиз еър" от 1 млн. евро за багажа

Италиански съд е отменил глобата на нискотарифния авиопревозвач "Уиз еър" от 1 млн. евро за багажната му политика, съобщиха от авиокомпанията.

Унгарската авиокомпания въведе нова багажна политика от 1 ноември 2018 г. Според нея багажът на колелца на борда на самолета вече се заплаща, докато преди това беше безплатен.

Италианският орган за защита на конкуренцията (AGCM) задължи авиокомпанията да се върне към старата си багажна политика и да заплати глоба в размер на 1 милион евро.

Нискотарифният авиопревозвач обжалва това решение през италиански съд, който отмени санкцията и разреши на "Уиз Еър" да продължи да прилага новата си политика за багажа. Втора съдебна инстанция сега е потвърдила това решение, става ясно от съобщението на компанията.


"Уиз еър" приветства решението на италианския съд (TAR), което, подобно на предишното му отсъждане, позволява на компанията да продължи да прилага настоящата си багажна политика, се казва в съобщението.

Така пътуващите с авикомпанията ще имат право на един ръчен багаж в кабинета на самолета с размери (40x30x20 см).

Багажна политика на компанията позволява на пътниците да избират измежду над 50 варианта за ръчен и чекиран багаж според техните индивидуални предпочитания, се казва още в съобщението.

От компанията посочват, че "този прозрачен и ясен подход относно правилата за багаж ще допринесе за по-удобно и по-бързо качване на самолета и за по-приятен престой на борда за клиентите".

Споделяне

Още от Бизнес