Италианските власти разбиха мрежа за трафик на деца и човешки органи

Италианските власти са разбили престъпна мрежа за трафик на деца и човешки органи, предаде Би Би Си. Според полицията от южния град Фоджа една украинска гражданка е била мозъкът на организацията, която се е занимавала с покупко-продажба на деца, с трафик на човешки органи и с подтикване на момичета към проституция.

Седалището на организацията е било в Неапол, където живеели четиримата украински граждани, арестувани по случая. Те били отговорни за трафика в Италия на момичета от източноевропейски страни, които подтиквали към проституция. Много от източноевропейките забременявали и били принуждавани от организацията да родят. След това тя продавала бебетата на италиански семейства с цел използването на органите им за присаждане. Цената на едно бебе била около 50 хиляди евро, но можела и да надскочи доста тази цифра.

Няколко полицаи, които се представили за кандидат-купувачи, участвали в своеобразно наддаване за едно бебе, родено от източноевропейка в частна къща, което достигнало цената от 350 хиляди евро. В момента на плащането обаче те сложили белезниците на организаторите на трафика. Според властите става въпрос за истински супермаркет за продажба на деца, чиито размери предстои тепърва да бъдат разгадани. За да разнищят мрежата, властите месеци наред са подслушвали телефонните разговори и са заснемали срещите на организаторите на трафика.

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?