Италианското правителство спря отварянето на ски курортите

Здравният министър Роберто Сперанца

Италианското правителство спря повторното отваряне на някои популярни ски курорти, които трябваше да посрещнат клиенти от понеделник сутрин, предаде ДПА.

Късно снощи министърът на здравеопазването Роберто Сперанца обяви, че ще бъде удължена сегашната забрана за зимните спортове и за скиорите, които карат за забавление и почивка.

Сперанца каза, че ски курортите трябва да останат затворени заради нарасналия риск от новия, по-заразен щам на коронавируса.

Преди това правителството планираше да даде зелена светлина за скиорите от днес в така наречените жълти зони, в които рискът от заразяване се определя като умерен.

Същевременно в четири района на Италия от вчера бяха въведени по-строги ограничения заради нарасналия брой на заразените с новия коронавирус, предаде ДПА.

Тоскана, Лигурия, Абруцо и Трентино бяха определени като оранжеви зони от министерството на здравеопазването. Това означава, че баровете и ресторантите трябва да затварят и хората не могат да напускат района на местоживеенето си, освен при извънредни случаи.

Тези ограничения ще бъдат в сила първоначално 15 дни, уточни здравното министерство.

Повечето райони на Италия вече са категоризирани като жълти зони, а това означава, че ограниченията са разхлабени.

При все за това цялата страна продължава да важи вечерен час, който започва в 21 часа по Гринуич.

Вчера Италия отчете 11 000 нови случая. За последните седем дни заразените са 130 на 100 000, допълни ДПА.

Споделяне

Още от Коронавирус