Италианци, българи и гърци с най-висок стрес на работа

Стресът на работното място в ЕС мъчи най-много италианците, българите и гърците, сочи проучване на European Foundation, цитирано от чешкия всекидневник "Лидове новини", предаде в сряда БТА.

Най-добре на работните си места се чувстват финландците, холандците и датчаните.

63% от анкетираните италианци са отговорили, че са подложени на стрес на работното си място. След тях са българите с 62.8%, а трети са гърците – 62.7%,

португалците – 59.4%, словаците – 55.1%, кипърците – 53.9%, поляците – 53.5%, германците – 51.1%, австрийците – 43.6%, испанците – 43.6%, англичаните – 41.1%, чехите - 40%, французите – 38.4%.

Според проучването над една пета от европейците се прибират у дома си след работа толкова уморени, че не могат да вършат нищо, изискващо натоварване. Повече от половината жители на ЕС смятат, че посвещават повече енергия на работата си, отколкото на свободното си време и на семейството. За всеки седми европеец работата му е много скучна. Голяма заплаха за европейците е мисълта, че могат да останат без работа. От това най-много се страхуват немците, поляците и французите.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?