Италианци задържали наши трафиканти на оръжие случайно

Двама българи, трафиканти на оръжие, са заловени от италианската полиция във Венеция. Карабинери са задържали в събота Стефан Стефанов и Величка Спасова с оръжеен арсенал в колата им.

Стефанов не е криминално проявен, а Спасова е завършила "Социална педагогика" и работела в Комисията за борба с противообществените прояви с малолетни, съобщи офицерът за връзка на Италия в България Лоренцо Левини.

Двамата българи пристигнали с корабче в Италия. Имали мерцедес, регистриран на инвалид. Във возилото полицията намерила 40 пистолета, заглушители и муниции за тях. Открили и оптични приспособления. На името на Стефанов имало регистрирана фирма "Ивон транс", на адреса на фирмата обаче живеели хора, които никога не били чували за нея.

Задържането на българина, обвинен в трафик на оръжие в Италия, е станало случайно. Стефан Иванов Стефанов е спрян от италианските полицаи, заради съвпадението на имената с издирвания чрез Интерпол Стефан Иванов Стефанов, който също е задържан вчера, но в Словения. Това съобщи италианският офицер Лоренцо Лебини на пресконференцията в МВР, дадена заедно с главния секретар ген. Бойко Борисов.

Задържаният в Италия българин е имал и ЕГН, чийто цифри били сходни с ЕГН-то на издирвания от Интерпол и затова е направил впечатление на италианската полиция, след което е бил задържан.

Другият Стефан Стефанов бил родом от Русе. Полицията подозира, че Стефан Стефанов от Италия и Стефан Стефанов от Словения са различни хора, използващи еднакви имена. Въпреки това паспортите им били истински.

Ген. Бойко Борисов обяви още, че на 7 ноември в Рим е задържан Васил Иванов. Той бил с наложена 5-годишна присъда, която започнал да излежава през 1997 година в бургаския затвор. Успял обаче да избяга. В чужбина се представял като Мирослав Стоянов или Сергей Стоянов. Бил познат на полицията с множество грабежи в различни краища на страната, каза Борисов.

Споделяне

Още от България