Италия и Словения разбиха наркомрежа с българско участие

Италианските карабинери от специалните части  в Милано започнаха операция по арестуването на 40 души, принадлежащи към международна престъпна организация, отговорна за вноса на кокаин от Перу и на афганистански хероин от България, съобщава италианската информационна агенция АДЖИ, цитирана от сайта "Метео".

Операцията се провежда по нареждане на отдела за борба с мафията на миланската прокуратура. Арестите се извършват в италианските области Ломбардия, Емилия-Романя, Марке, Лацио и Фриули-Венеция-Джулия, допълва изданието "Унионе сарда", цитирано от БТА.

Разследването е започнало през 2009 г., като в него е участвала активно словенската полиция, посочва изданието.

Членовете на мрежата са закупували кокаина от Перу от местна престъпна банда. Той е бил внасян в Италия в напоени с него дрехи, от които дрогата е била извличана в специални лаборатории. Афганистанският хероин пък бил набавян от престъпна група от България.

Престъпната организация е имала бази в Милано и Рим, както и в Холандия, Испания, България и Словения, посочва агенция Аджи, цитирана от "Метео". Дрогата е била разпространявана в Холандия, Германия, Словения, България и Италия, допълва "Унионе сарда". В Италия наркотиците са били внасяни чрез летищата в Милано, Варезе и Рим.

Престъпната група е разполагала и с голямо количество незаконни оръжия, допълва "Унионе сарда".

Според сайта "Крайм" разбитата престъпна група е била съставена от български граждани. Същото съобщава и сайтът "Оджи нотицие". В останалите източници не се уточнява националността на арестуваните.

Според сайта "Оджи нотицие" престъпната група е била ръководена от българин, живеещ в Копер, Словения.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?