Италия отбеляза 25 години от убийството на генерал Дала Киеза

Италия отбеляза в понеделник 25 години от убийството на прочутия италиански генерал Карло Алберто Дала Киеза, отличил се с усилията си в борбата ситалианската мафия, а преди това и в битката с терористичната организацияЧервените бригади, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Генералът, съпругата му и негов телохранител бяха убити от мафията точнопреди 25 години в Палермо, в Сицилия. Това стана само 3 месеца, след катоДала Киеза беше назначен за началник на местната полиция, натоваренспециално с борбата срещу организираната престъпност.

Преди да поеме поста в Сицилия, генералът си спечели известност през 70-тегодини на миналия век с усилията в борбата с Червените бригади и специално с арестуването на основателя на крайно лявата терористична организация Ренато Курчо.

„Дала Киеза беше пример за решимостта в борбата с мафията и наследството, което ни остави, ще ни помогне днес да разгромим окончателно организираната престъпност", каза италианският министър на вътрешните работи Джулиано Амато по повод годишнината от убийството на генерала.

Още от Свят