Италия отбеляза 25 години от убийството на генерал Дала Киеза

Италия отбеляза в понеделник 25 години от убийството на прочутия италиански генерал Карло Алберто Дала Киеза, отличил се с усилията си в борбата ситалианската мафия, а преди това и в битката с терористичната организацияЧервените бригади, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Генералът, съпругата му и негов телохранител бяха убити от мафията точнопреди 25 години в Палермо, в Сицилия. Това стана само 3 месеца, след катоДала Киеза беше назначен за началник на местната полиция, натоваренспециално с борбата срещу организираната престъпност.

Преди да поеме поста в Сицилия, генералът си спечели известност през 70-тегодини на миналия век с усилията в борбата с Червените бригади и специално с арестуването на основателя на крайно лявата терористична организация Ренато Курчо.

„Дала Киеза беше пример за решимостта в борбата с мафията и наследството, което ни остави, ще ни помогне днес да разгромим окончателно организираната престъпност", каза италианският министър на вътрешните работи Джулиано Амато по повод годишнината от убийството на генерала.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?