Италия отвори магазините за цветя, растения и семена

Италия отвори магазините за цветя, растения и семена

Цветарските магазини в Италия могат да отворят и да продават продукцията си, съобщи италианският новинарски канал "РАИ нюз 24".

Продажбата на дребно на семена, цветя и растения е разрешена на цялата територия на страната, ако не е забранена от местните власти, посочва италианският министър за селското стопанство Тереза Беланова, цитирана от телевизията.

Тази криза ни лишава от възможността да общуваме с близките и приятелите си, да работим и да печелим. Поставянето на растения в домовете ни, по балконите и в градините може малко да украси живота ни, а също е и подкрепа за сектора, който е на ръба на фалита, посочи Беланова.

Тя уточни, че в сектора работят 100 000 души, като голяма част от приходите са през пролетния период.

За да се спре разпространението на коронавируса в Италия е ограничено придвижването. Много компании въведоха дистанционна работа за служителите си. Затворени са училища, магазини, без магазините за стоки от първа необходимост, ресторанти и барове, спортни зали, развлекателните и културни обекти. Освен това са затворени всички предприятия, които не произвеждат предмети от първа необходимост.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?