ITS ще строи ваканционно селище до Слънчев бряг

Немският туроператор "ITS Reisen" ще строи ваканционно селище на Черноморието, между "Слънчев бряг" и "Елените". Това съобщил вицепрезидентът на компанията Дирк Берлингхоф на среща със зам. министъра на икономиката Димитър Хаджиниколов.

Ваканционното селище ще се управлява съвместно от ITS и фирма "Балкантурист", съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката.

Догодина немската фирма ще инвестира 20 млн. марки в туристическия отрасъл в България, съобщил още Берлингхоф.

През 2002 година компанията ще вложи средства и в хотелски проекти в курортите "Златни пясъци" и "Слънчев бряг". ITS ще обнови хотел "Мимоза" на "Златни пясъци", който ще стане четиризвезден с капацитет около 800 легла. Предвиждат се инвестиции и в тризвездни хотели в курорта, както и в още два хотела на "Слънчев бряг" - досегашните "Родопи" и "Цвете".

Около 120 хил. ще са немските туристи у нас, доведени от ITS в България през 2001 г., е заявил зам.министър Хаджиниколов. От тях 70% идват в България на семеен отдих, останалите 30% са индивидуалните туристи. ITS е чуждестранната фирма, която първа е започнала да инвестира в туристическия отрасъл у нас, казал Хаджиниколов.

Инфраструктурата, поддържането на чистотата и шумът от заведенията в курортните комплекси са посочени от Берлингхоф като основните проблеми пред българския туризъм.

© Copyright Mediapool

Споделяне

Още от Бизнес