ITT направи консорциум с наши фирми за офсети

Американската водеща корпорация ITT, изграждаща технологии за нуждите на отбраната и комуникационни системи, е създала консорциум с български фирми, сред които "Терем", "Битова електроника", "Електрон консорциум", "Армитех",  "Оптикс" и "Технологика". Това съобщиха в четвъртък от Министерството на икономиката и енергетиката след среща на министър Румен Овчаров с президента на ITT Defence Internationаl Луис Долив и представители на компанията, уговорена при неотдавнашното посещение на Овчаров в САЩ.

Предвижда се на посочените компании да бъде възложено производството на радиостанции, антенни части и компоненти за осъществяване на инженерингова дейност. Това е част от реализация на проект за поетапното изграждане на ново поколение комуникационна и информационна система за управление на съединенията на българската армия и видовете войски.

ITT ще представи на Министерството на икономиката и енергетиката конкретни предложения, оформени като предварителна офсетна програма, в която освен към изброените български фирми ще бъдат предвидени индиректни офсетни предложения за трансфер на технологии и осъществяване на проекти за управление и подържане на  водния сектор и към фирми произвеждащи невоенна продукция с високотехнологичен характер.

Споделяне

Още от Бизнес