Ивайло Калфин: Изборът на Пеевски е неприемлив

Ивайло Калфин: Изборът на Пеевски е неприемлив

"С решението на правителството и на парламентарното мнозинство да изберат Пеевски начело на ДАНС, те бързо изчерпват крехкия кредит на доверие на обществото към себе си". Това написа в профила си във Facebook българският евродепутат, избран от листата на БСП, Ивайло Калфин по повод скандала с избора на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на Държавна агенция "Национална сигурност".

"Хората очакват промяна. Вместо това им се предлага решение, което е неразибаемо и неприемливо даже и само от принципни съображения. Не може начело на служба като ДАНС да се назначи човек от политиката и бизнеса. На страната са необходими обединяващи действия. Това не е такова", пише още Калфин.

Евродепутатът от левицата Илиана Йотова вероятно споделя това мнение. На влизане в централата на БСП на "Позитано", където социалистите разпъват на кръст Сергей Станишев заради безропотното подчинение на искането на ДПС за избора на Пеевски, Йотова бе запитана от репортери какво мисли за настояването на президента Пелвнелиев изборът за шеф на ДАНС да бъде преразгледан. "Веднъж да чуя президентът да се изкаже", бе лаконичният отговор на Йотова.


Депутатът от левицата Георги Кадиев оповести и във Facebook несъгласието си с назначението: "Искам съвсем ясно да заявя, че не съм подкрепил кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС. На заседание на парламентарна група гласувах "против", а в зала не гласувах", посочва той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?