Ивайло Мирчев: Списъкът "Магнитски" ще бъде разширен с "близки до управлението на ГЕРБ"

Третият мандат зависи от връщането на ИТН на масата за преговорите

Ивайло Мирчев

Третият мандат зависи от връщането на "Има такъв народ" на масата за преговорите, но трябва да се подпише коалиционно споразумение, за да бъдат държани далеч от властта ГЕРБ и ДПС, коментира пред БНТ депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев.

Според него в бъдещ кабинет трябва да бъдат поканени успешните министри от служебното правителство.

Като непосредствени приоритети той посочи мерките за справяне с новата covid вълна и актуализацията на бюджета.

Според него перспективата е за управление в рамките на 6-8 месеца, тъй като настоящият парламент не е достатъчно хомогенен.

Когато има управляващо мнозинство, ще бъде коментиран и въпросът за предстоящата смяна на управителя на Българската народна банка, коментира Мирчев.

По думите му конкретни имена за поста не са коментирани.

Мирчев открои ролята на гуверньора на БНБ за приемането ни в еврозоната и въвеждането на еврото, нещо, което е сред приоритетите на "Демократична България".

Също така и ролята по санкциите по закона "Магнитски".

Има всички индикации, че ще има нов списък, който ще бъде разширен с нови лица, които "очевидно са близки до управлението на ГЕРБ", каза Мирчев.

"Ние създадохме такава комисия в НС по инициатива на "Демократична България", тази седмица ще бъде изслушана БНБ в тази комисия. Тя разследва защо българските институции не са разбрали, че г-н Пеевски, г-н Божков, са извършили определени престъпления според американския Държавен департамент", каза депутатът от ДБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?