Иван Чомаков с оферта да управлява Пловдивския панаир

Иван Чомаков с оферта да управлява Пловдивския панаир

Сегашният директор на Международния пловдивски панаир и собственик на част от акциите му – бизнесменът Георги Гергов, е предложил постът му да бъде зает от бившия кмет на Пловдив Иван Чомаков. Това ще бъде разгледано на общото събрание на акционерите, което е насрочено за 11 декември.

Чомаков потвърди пред Mediapool, че има такова предложение, но отказа да съобщи кой му го е отправил. Гергов също не пожела да коментира информацията. Пред Mediapool той каза, че ще направи това в деня на общото събрание, защото "бил дисциплиниран човек и не било редно, преди да са решени нещата, да ги коментира". От Министерството на икономиката и енергетиката потвърдиха, че офертата не е излязла от тях.

Още не съм дал окончателното си съгласие, чудя се, каза още Чомаков и допълни, че евентуалната му позиция тепърва ще се обсъжда.

Според запознати се дискутира той да стане шеф на мястото на Гергов, а самият Гергов да мине на по-спокойната позиция председател на Надзорния съвет на дружеството, ако мине предложението му за двустепенна форма на управление. Вторият вариант бил Чомаков да стане генерален директор на панаира с правомощия да представлява в определени случаи и изпълнителния директор.

На събранието на собствениците ще бъде сменен и представителят на държавата Корнелия Нинова, която след отстраняването ѝ от поста зам.-министър на икономиката и енергетиката е поискала да напусне ръководството. На мястото ѝ ще бъде избран Явор Куюмджиев, назначен на мястото ѝ в икономическото министерство.

Както Mediapool писа, на въпросния форум ще се разгледа и внесено от Гергов предложение за увеличаване на капитала на дружеството, с което да се опита да вдигне собственото си участие в Международния панаир.

Чрез смесеното дружество "Пълдин туринвест" с общината, Гергов държи 49% от акциите на Пловдивския панаир.

От Министерството на икономиката и енергетиката обаче ще се опитат всячески да запазят интересите на държавата в дружеството, заявиха от ведомството.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес