Иван Григоров съжалява за Борисов

Председателят на Върховния касационен съд Иван Григоров изказа съжаление за оставката на главния секретар на МВР. "Искрено съжалявам, защото при всичките недостатъци, които всеки един от нас има, той беше един от малкото хора, които реално и с душа се бореше, или поне се опитваше, доколкото му позволяват условията, да се бори с престъпността". Григоров и Борисов на няколко пъти влязоха в директен сблъсък, основно по повод обвиненията на главния секретар срещу съдебната система, но пререканията им винаги завършваха с публично помирение.

Григоров също обвърза оставката на Борисов с доклада на МВР и информациите за компрометиращи снимки на министри и НДСВ депутат.

Бившият главен секретар на МВР Божидар Попов оцени като достойно действие подадената от Борисов оставка. Попов оцени като грешен начина, по който докладът на МВР е бил анонсиран пред медиите.

Ген. Бойко Борисов от доста време не усеща необходимата подкрепа, която трябва да има първо от изпълнителната власт, и от Министерския съвет. Това заяви пред Дарик радио бившият главен секретар на МВР Тодор Бояджиев. Според него това може да е един от мотивите за днешната оставка.

Споделяне

Още от България