Иван Костов амбициран да се справи с остатъците от "империята на злото" в България

Лидерът на партия Демократи за силна България Иван Костов изрази своите съболезнования във връзка с кончината на американския президент Роналд Рейгън в книгата, отворена в Американския културен център в София.

"Дълбок поклон пред светлата памет на един от най-великите политици на миналия век, на човека, който имаше силата и смелостта да разруши империята на злото", е посланието, написано от Костов. Той каза пред журналисти, че задача на неговата партията е да довърши остатъците от тази империя в България, защото те са надживели своя победител.

Лидерът на БЗНС -НС Анастасия Мозер, заедно със съпруга си, също поднесе своето послание. Написахме, че Рейгън бе най-големият президент на 20-ти век, който разбра цената и стойността на свободата и помогна за нейното тържество в Източна Европа, каза Мозер.

В съболезнователната книга в Американския център в сряда послание написа и заместник-председателя на СДС - София Иван Сотиров. От централата на партията уточниха, че в книгата, която е била отворена в понеделник, са изказали своите съболезнования и членове на националното ръководство на СДС.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: