Иван Костов се възмути от "простотиите на "Атака", които се леят в парламента"

Иван Костов

"Появи се лексика – национални предатели, снимки на национални предатели, смърт на национални предатели. Какви са тези простотии, които допускате да се леят от трибуната?". Така съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов се обърна в четвъртък гневно към водещата в този момент заседанието на парламента Менда Стоянова.

 

Повод за избухването му стана проявата на лидера на "Атака" Волен Сидеров отпреди ден, който обяви за "национални предатели" всички депутати, които не подкрепиха предложението на партията му за национализация на електроразпределителните дружества.

 

От партията на Сидеров дори залепиха на вратата на стаята си в сградата на Народното събрание лист със снимките на депутатите, гласували срещу национализацията и надпис, че ги поздравяват с нецензурна песен на чалга изпълнителя Радо Шишарката.

 

"Докъде ще търпим това словоблудство и давате ли си сметка накъде се тласкат хората отвън? Що за поведение в Народното събрание?. Едно Народно събрание, което не може да излъчи правителство, което е безпомощно да излезе от кризата. Излезте на улицата и протестирайте, тук да останат трезвомислещите", избухна Костов в четвъртък.

 

Той обърна внимание на депутатите, че покрай вълненията около оставката на правителството "без да внимаваме, Конституционният съд избра един председател, който в монография е обявил Народния съд за легитимен".

За председател на КС с мнозинство от един глас преди два дни бе избран Димитър Токушев, дългогодишен член на съда и автор на публикация, в която аргументира като законно и обосновано от историческия момент създаването и функционирането на Народния съд.

Споделяне

Още по темата

Още от България