Иван Михалев е новият главен редактор на "Труд"

Иван Михалев е новият главен редактор на в. "Труд"

Иван Михалев е новият главен редактор на вестник "Труд" и изпълнителен директор на "Медиа холдинг" АД. Решението беше взето единодушно от общото събрание на акционерите на дружеството, което се проведе на 25.05.2013 г., съобщава в. "Труд" в неделя.

Иван Михалев поема функцията от Светлана Джамджиева, на която е предложено да поеме нови проекти на вестникарската група.

Новият главен редактор на "Труд" е известен от работата си като разследващ журналист във в. "Капитал", когато и печели наградата "Черноризец Храбър" (за 2008 г.). Завършил е журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Доктор е на обществените науки и информационните технологии към Алма матер - темата на докторската му дисертация е "Качествена журналистика в епохата на интернет - иновации в бизнес модела на вестниците" (2009). Автор е на книгата "Вестникът в епохата на интернет" (2010).

Досега той изпълняваше длъжността Директор "Онлайн проекти" на Медийна група България и отговаряше за интернет присъствието на вестник "Труд". Има основна заслуга за успешно заършения проект по редизайн на www.trud.bg, се казва в съобщението на "Труд".

Смяната на главния редактор бе предшествана от смяна на собствеността в медийната група, издаваща вестниците "Труд", "24 часа" и др. По-рано този месец бе финализирана сделката по прехвърляне от досегашните собственици Огнян Донев и Любомир Павлов на новия официален купувач - фирмата на бившия главен редактор на "24 часа" Венелина Гочева "Про нюз България". Самата Гочева известно време беше вицепрезидент на "Медийна група България холдинг" (собственик на двете издания), а след това стана управител на всички компании в групата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?