Иван Сотиров избран за главен секретар на СДС

Иван Сотиров избран за главен секретар на СДС

Националният съвет на СДС избра във вторник депутата Иван Сотиров за главен секретар на партията. Сотиров остана трети на вътрешнопартийния вот за избор на лидер, който бе спечелен от Мартин Димитров. Той ще наследи на поста досегашния главен секретар Пламен Радонов.

По време на своята кампания Сотиров се обяви срещу образуването на предизборни коалиции с партии в дясно, чиито лидери са участвали в разпада на СДС. От друга страна неговият предшественик често бе обвиняван в поддържане на тесни политически контакти с ДПС-депутатите Христо Бисеров и Йордан Цонев.

Радонов бе сред хората, които подкрепяха идеята СДС-Кърджали да подкрепи кандидата на ДПС за кмет на града.

Новият Национален съвет на СДС избра кмета на Плевен Найден Зеленогорски за председател на предизборния щаб на партията. Той успя да спечели три управленски мандата в града, който преди него бе неизменно управляван от БСП в лицето на бившия червен министър Румен Петков.

В първата си публична изява от новата си позиция, Зеленогорски призова от името на партията протестиращите срещу тройната коалиция да не преустановяват мирния натиск върху институциите.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?