Иван Тодоров-Доктора подозира втори генерал за атентата на "Цариградско шосе"

Иван Тодоров-Доктора каза, че поръчителят на атентата срещу него е известен, предаде БНР. На 18 април м.г автомобилът на Тодоров бе взривен на бул. "Цариградско шосе" в София. Тогава Тодоров пострада тежко, а шофьорът му загина на място.

След това избухна яхтения скандал, заради намерените снимки в мерцедеса, на които соченият за контрабандист от МВР Тодоров е сниман на яхта в Монако с финансовия министър Милен Велчев, бившия транспортен шеф Пламен Петров и депутата Мирослав Севлиевски - сега вече зам. председател на ПГ на НДСВ. На снимките бе и бившият партньор на Доктора - Петър Петров, който е обвинен в пране на пари чрез фирма "Амигос3".

Доктора обяви днес, че "яхтеният скандал" има продължение и уточни, че вероятно е замесен още един генерал. По думите му частното разследване, което е направил, съвпада със събраните от следствието материали по атентата срещу него.

В интервюта пред медиите Доктора обяви подозрението си, че зад покушението стои Петър Петров. По думите на Доктора той е бил покровителстван от нисък генерал, който пуши пури по за 3000 лева месечно и носи скъпи костюми. С това описание бе визиран бившият шеф на Националната полиция ген. Васил Василев, който бе пенсиониран, но всички твърдяха, че отстраняването му няма връзка с обвиненията на Доктора.

От МВР напоследък твърдят, че имат заподозрени за няколко поръчкови убийства и опити за убийства, но не споменават за атентата срещу Доктора.

Днес Иван Тодоров се яви днес пред Окръжен съд-Хасково, където продължава процесът срещу него и Тодор Дишлиев от Тополовград. Той се завърна специално за делото от чужбина, където лекува увредения си слух при атентата.

Двамата са обвинени във въоръжен грабеж и противозаконно задържане на бизнесмена Милослав Кръстев и тримата му охранители през април 1994 г. Делото започна през ноември 2003 г., като до този момент се явиха 25 от призованите 46 свидетели. Съдът прецени, че трябва да бъдат разпитани и останалите свидетелски показания и насрочи ново заседание на 26 и 27 февруари.

На заседанието днес се явиха едва седем от призованите свидетели. Други четирима са извън България, а един е починал, каза председателят на 5-членния съдебен състав и докладчик по делото Господинка Пейчева, цитирана от БТА. Потърпевшият Кръстев и бодигардовете дадоха показания през ноември и днес не се явиха на продължението на процеса. Утре делото продължава, като се очаква да се явят някои от призованите свидетели, които досега не са давали показания.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?