Иванчева е събрала 2 хил. лв. за кампанията си

Иванчева е събрала 2 хил. лв. за кампанията си

Около 2 хил. лв. от дарения от граждани е събрала за предизборната си кампания за евроизборите бившият кмет на „Младост” Десислава Иванчева. В сряда тя и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха освободени под домашен арест, след като бяха осъдени на 20 и 15 години затвор за поискан подкуп от строителния предприемач Александът Ваклин.

За разлика от политически партии, които разполагат с милиони, нашият бюджет е изключително малък. Въпросът е, че не важно да имаме много билбордове, да имаме хартия, която да е рекламна. За нас е важно хората да ни вярват”, обясни пред бТВ Иванчева, която ще трябва да води предизборната кампания от дома си. Тя обясни, че се е кандидатирала за евродепутат от безсилие.

Мафията, на всички ни е ясно, че е на всички нива. Най-вече в законодателната власт – прокарват си закони в тяхна полза, държавата ни загива и трябва външна намеса, за да оцелее”, заяви Иванчева. Според нея в България мафията си има държава, което е „суперопасно и суперспешно трябва да се направи промяна”

Европа е запозната с нашия случай. И не само Европа, и Америка. Тази бруталност и тази репресия, която се извършва спрямо нас с цел сплашване на хората, че не трябва да има гражданско общество, ние не можем да се самоуправляваме и за мен е много важно да кажа, че аз имам усещането, че ние сме основоположници на зараждащото се вече гражданско общество, което не търпи вече, има непоносимост към мафията, корупцията и шуробаджанащината, към апартаментите, които не са на един етаж, а на два етажа, три етажа”, каза още бившият кмет на „Младост”.

Иванчева смята, че ще бъде осъдена и на втора инстанция. Според нея присъдата ѝ ще бъде намалена на 10 години, за да се демонстрира, че има някаква справедливост.

Споделяне

Още по темата

Още от България