Иванчева: Обвинението за подкуп е мръсна циркаджийска история

Десислава Иванчева, сн. БГНЕС, архив

"Това е мръсна циркаджийска история, която цели да бъдем спрени в борбата с имотни измами и презастрояване". Това обяви отстраненият кмет на столичния район ”Младост” Десислава Иванчева в понеделник пред бТВ.

Преди два дни тя беше пусната под домашен арест и е на свобода за първи път след показния арест на 17 април в центъра на София. Тя беше задържана заедно със заместничката си Биляна Петрова по обвинение, че са взели подкуп от 56 хил. евро.

По думите на Иванчева прокуратурата коригира и намества данните, свързани с делото. Тя е категорична, че никога не е искала и не е взимала подкуп, а всички суми, за които се споменава в изтеклите СРС-та, са за дарения.

"Скоро ще се слушат СРС-тата и ще се разбере какво стои зад тях. Ние тепърва ще ги слушаме… Тези 15 хил. за прокуратурата какво означава - за офертата да ме отстранят. Даже ми е обидно, че струвам 15 хил. даже не евро, а лева”, коментира Иванчева.

Отстраненият кмет на ”Младост” каза, че с Александър Ваклин се е срещнала само веднъж и е било във връзка с дарение, което той сам е пожелал да направи – детска площадка.

В края на интервюто Десислава Иванчева благодари на съдия Иво Хинов, който пусна нея и Биляна Петрова под домашен арест, и на всички граждани, които я подкрепят.

Призова също да престане натискът върху техните адвокати.

Споделяне

Още по темата

Още от България