Ивет Лалова остана пета на 100 м на европейското първенство

Сн.Архив

Ивет Лалова не успя да защити европейската си титла на 100 метра на шампионата в Цюрих, Швейцария. Българската спринтьорка завърши пета във финала с време 11.33 секунди.

Новата европейска шампионка в късия спринт е холандката Дафне Шиперс. 22-годишната атлетка спечели финала с време 11.12 секунди. 

Втора остана французойката Мириам Сумаре с 11.16 секунди, а бронзът взе британката Ашли Нилсън с време 11.22 секунди. 

Лалова направи добър старт, но след това потъна назад. Една от причините беше силният насрещен вятър от 1.7 м/сек, който даде предимство на по-мощните физически състезателки. Лалова беше голямата надежда за медал от шампионата на Европа.

Другата българка в спринта на 100 метра Инна Ефтимова oтпадна в полуфиналите и зае 17-о място в крайното класиране. 

"По някакъв начин съм доволна, защото наистина дадох всичко от себе си. Направих всичко възможно и в подготовката си, и в режима си, и в живота си. И когато накрая стигнеш жив и здрав там, за където си тръгнал, не може да не си доволен", каза Лалова след финалното бягане.

Тя допълни, че забавянето на програмата е дало отражение на представянето ѝ.

"Голямо напрежение, голямо чакане заради това, че прекратиха състезанието. В един момент не знаехме в колко часа ще бъде полуфиналът, кога ще бъде финалът. Всичко това не може да не се отрази. Появи се и дъжд точно преди финала. Много студено. Аз съм "глезена" спринтьорка и ми се отразяват зле атмосферните условия. Вятърът беше насрещен 1.7 м/сек, което за мен е убийствено. Наистина момичетата, които са пред мен, са с по десетина килограма по-тежки от мен. Не искам да звучи като оправдание, но наистина, за мен насрещният вятър има значение. Такава ми е физиката", каза още Лалова.

Споделяне

Още от Спорт