Ивицата Газа поиска да стане част от Русия

Ивицата Газа поиска да стане част от Русия

Ивицата Газа ще поиска да бъде приета в състава на Руската Федерация също като украинската автономия Крим. Това съобщава в сряда сайтът "Палестински информационен център".

В ивицата Газа живеят около 50 хил. граждани на Руската Федерация. Основно това са жени, омъжени за палестинци. Сега в общината се обсъжда план, според който те да се обърнат към конституционното правителство на Исмаил Хания и да инициират референдум за присъединяване към Русия.

Москва заяви, че ще защитава своите граждани, независимо в коя точка на света се намират, казва Н., една от активистките в общината, която участва в инициативната група. Тя заявява, че руснаците там от дълго време се страхуват за своя живот и този на децата си заради заплахата от Израел. Н. посочва, че идеята да се обърнат към Русия е съвсем естествена, тъй като САЩ и Западът са въвели "закона на джунглата" – прав е този, който е по-силен. Палестина е слаба, за да се противопостави на ционистския гнет, а ако ивицата Газа стане руска, ще има силни, добре охранявани граници и съвременно оръжие, не е изключено дори и ядрено и тогава "ционистският Израел и египетската хунта ще разговарят по съвсем друг начин с палестинците".

Споделяне

Още от Свят