Иво Христов: Оставам лоялен на президента

Иво Христов: Оставам лоялен на президента

Никога не съм се отмятал от лоялността си към президента. Оставам председател на Стратегическия съвет към президента. Ангажиментът ми към успеха му остава безрезервен и пълноценен. Това заяви бившият шеф на кабинета на Румен Радев Иво Христов, пред БНР. Той е четвърти в листата на БСП за изборите за Европейски парламент.

Христов обяви, в момента "сме в авторитарен режим",. Според него кампанията за евроизборите няма да е диалогична и особено цивилизована. "В момента политическият дебат е истеричен, премиерът премина във фалцет" допълни Христов.

"Радев никога не е създавал илюзията, че ще гради собствен политически проект, защото законът не го позволява, но не е крил, че би подкрепил радикална алтернатива", заяви кандидатът за евродепутатът. Според него Европа има нужда от завой наляво, а ако не завие наляво, рискува да завие в крайно дясно.

Христов разкритикува премиера Бойко Борисов и за думите, че от БСП разчитат на "късата памет и ниското образование" на избирателите си. "Това от висотата на своя образователен и интелектуален стандарт ли го обявява? Това е твърде високомерно изказване. Аз намирам, че и академик би трябвало да говори по-смирено, когато става въпрос за целокупния български народ", каза Христов. Добави, че според него Борисов разчита на късата памет, тъй като, "когато променяш мнението си няколко пъти в рамките на един ден, тук наистина трябва да разчиташ на много късопаметни избиратели, за да не бъдеш санкциониран", каза той.

Споделяне
Евроизбори 2019

Общо 27 формации са регистрирани за участие на предстоящите евроизбори на 26 май: 13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати.

Вече е ясно под кой номер са подредени в интегралната бюлетина.

За всеки кандидат в листите на партиите и коалициите може да се гласува с преференция.

За първи път в бюлетината за тези избори партиите са с номера до 100, а преференциите започват от 101.

Партиите, коалициите и инициативните комитети, заедно със списъка на кандидатите за всяка формация, са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия.

Списъкът на 3000-те секции, в които ще има машинно гласуване може да бъде изтеглен от тук.

Избирателите могат да проверят в коя секция трябва да упражнят правото си на глас по няколко начина.

Решено е и в кои държави извън България ще има секции за гласуване.

Още по темата

Още от Евроизбори 2019

Колко време давате на новия парламент?