Иво Инджев с книга за "едно време, което изглеждаше минало"

Иво Инджев с книга за "едно време, което изглеждаше минало"

Журналистът Иво Инджев написа книга, която нарече "Мълчанието е злото". По-точно събра в книга статиите си, публикувани във вестник “Демокрация” в периода 1994-2000 г. Тогава той водеше авторска рубрика "Статия на свободата”.

Сега книгата е готова и ще бъде представена на 27 май, сряда, в Градската градина на мястото, където се издигаше мавзолеят откъм страната на БНБ, от 18 часа.

В блога си Инджев, гостуващ нерядко и в Mediapool, написа за предстоящото представяне:

"Оформлението, художествено в най-добрия смисъл на думата, е дело на художника Божидар Икононов, известен като некоронован доайен на плакатистите в България".

И още: "В книгата ще намерите и умерена доза автобиографична ирония, придружена с цитати (на ругатни и похвали към автора), както и снимки от личния архив на автора".

"Писмени покани, кебапчета и хвалебствени речи за автора не се предвиждат. Отзовалите се на поканата няма да бъдат принуждавани да си купуват произведението, но ще имат тази възможност до изчерпването на наличните екземпляри (отпечатани в тираж, съответен по скромност на такъв тип четиво, което едва ли може да се определи като подходящо за “масовия вкус”). Цената на книгата е 14 лева, но на представянето ще струва 10 лв."

Споделяне

Още от

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?