Иво Прокопиев: Мисля, че отиваме към нови избори

Кръгът "Капитал" е на хората, които искат законност и справедливост, твърди издателят

Иво Прокопиев

"Мисля, че отиваме към нови избори от това, което видяхме". Тази прогноза направи в интервю за предаването "Лице в лице" бизнесменът и издател на "Капитал" Иво Прокопиев.

Той коментира провелите се във вторник срещи на "Има такъв народ" с три парламентарно представени партии, на които бяха представени предложенията за структурата и състава на бъдещия кабинет.

"Лицата в което и да е управление не са най-важното. Ако зад това ново бъдещо управление няма парламентарно мнозинство, което има необходимите гласове да промени законите, няма как да стане промяната", добави той. По думите му за 20 минути дори не могат да бъдат изброени наименованията на завладените институции и регулатори.

Прокопиев смята, че в България съществуват две общности, които са много видими през последното десетилетие след влизането на страната ни в ЕС. Според него единият кръг е на тези, които искат да усвояват незаконно европейските средства, а вторият, по-голям, в чийто център се намира "Капитал", е на хората, които искат законност и справедливост.

Прокопиев заяви, че неговата вила е проверявана многократно, няма никакви проблеми по нея. Издателят посочи, че е атакуван не като Иво Прокопиев, а са атакувани разследванията, които прави "Капитал". Тези разследвания са за конкретни фирми, свързани с ДПС, а достоверността на разследванията са потвърдени от действията на сегашните служебни министри, добави Прокопиев.

Той коментари контактите си министъра на икономиката Кирил Петков.

"Познаваме се с Кирил Петков, той е наш автор, изнасял е интересни доклади за икономиката. Никога през тези години не съм слагал напред моите интереси. Искам да променим средата, за да се привлекат чужди инвестиции", каза Прокопиев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?