Иво Прокопиев отново ще съди Николай Бареков за обиди и клевети

Иво Прокопиев отново ще съди Николай Бареков за обиди и клевети
Издателят на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев завежда нова серия от дела срещу евродепутата Николай Бареков за обиди и клевети, съобщи той в понеделник.
 
Бившият телевизионен водещ и сайтът му bnews.bg вече бяха осъдени по няколко иска, заведени от Прокопиев и изданията му. Съдът постанови на две инстанции Бареков да заплати над 30 000 лева обезщетение, лихви и разноски.
 
"През 2012 г. заведох и наказателно дело от частен характер за клевета срещу него с допуснат граждански иск от 1 000 000 лв. До момента това е най-високия допуснат граждански иск в България. Във финалната фаза на делото г-н Бареков получи депутатски имунитет като член на Европейския парламент.
 
По тази причина делото към момента е временно прекратено. При отпадане на имунитета му то е бъде възобновено.", припомня Прокопиев в съобщение до медиите.
 
По думите му "независимо от агресивните опити правосъдието да бъде похитено, вярвам че България е правова държава".
 
"Ще продължа да завеждам нови искове срещу г-н Николай Бареков и всички други фалшиви говорители, които изпълняват главните роли в поръчковите медийни кампании за дискредитиране на неудобните обществени фигури. Тези кампании нямат общо нито с истината, нито с журналистиката, а целят единствено защита на властващия корупционен модел на държавно управление", се казва още в позицията на издателя.
Споделяне

Още от България