"ИйзиДжет" спира полетите София-Берлин

"ИйзиДжет" спира полетите София-Берлин

В края на март се закриват полетите от София до Берлин (Шьонефелд), изпълнявани от нискотарифната компания "Ийзи Джет" (easyJet), а месец по-късно същото ще сполети и линията София – Лондон (Станстед), съобщиха във вторник от туристическа агенция eSKY.bg.

Така полетите на авиопревозвача от българската столица до Берлин просъществуваха точно две години. Те стартираха през март 2013 г. четири пъти седмично. Най-евтините самолетни билети струваха около 25 евро в посока. Малко по-късно обаче втората по големина немска авиокомпания – "Еърбелрин" (airberlin), също пусна директна връзка София–Берлин и така превозвачите по маршрута стават трима с "България Ер".

Последният полет в графика на "ИйзиДжет" от София до Берлин ще на 26 март. Не се посочва причина за спирането на линията, като решението е взето макар компанията да държи 48 на сто от полетите по този маршрут. 30% се падат на "Бъгария Ер", а 22% – на airberlin.

"ИйзиДжет" потвърдиха, че полетите между София и Берлин (Шьонефелд) ще продължи до 27 март 2015 г., след което ще бъдат преустановени.

 

От 25 април "ИйзиДжет" ще преустанови и полетите си между София и лондонското летище Станстед. Засега остават полетите на превозвача от София до Лондон-Гетуик и до Манчестър, посочва от туристическата агенцията.

От "ИйзиДжет" уточняват, че маршрут между София и Лондон (Станстед) ще бъде временно спрян през летния сезон. Компанията обаче ще възстанови линията като ски-дестинация в зимното разписание за 2015 г., е посочено в съобщението.

 

Авиокомпанията съсредоточава усилията си в поддържането и развитието на маршрути, които са популярни сред пътниците. "ИйзиДжет" ще продължи да оперира своята полетна програма от София до лондонските летища Гетуик и Станстед, както и до аерогарата в Манчестър през целия зимен сезон на 2015 г.

Споделяне

Още от Бизнес