Избран депутат от ГЕРБ предпочете да е селски кмет, друг - градски зам.-кмет

Двама избрани депутати от ГЕРБ, които трябваше да влязат в парламента на мястото на напуснали народни представители, доброволно се отказаха. Народното събрание прекрати в петък пълномощията на Емануил Манолов, обявен с решение на ЦИК за народен представител от Варна, както и на Йордан Николов, обявен за избран депутат от Стара Загора.

Манолов отказва да е депутат, защото вече е кмет на село Аврен. Той трябваше да замести Свилен Крайчев, който наскоро бе принуден да напусне парламента заради разногласия с партийното ръководство и да заеме синекурната длъжност на зам.-генерален секретар на ПАЧИС (Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество).

Твърди се, че Крайчев е станал неудобен в ГЕРБ, тъй като се противопоставил на издигането на Кирил Йорданов за кмет на Варна от ГЕРБ, след като изкара три поредни мандата като кмет на БСП. От ГЕРБ отричат такава версия за оттеглянето на Крайчев, както и разцепление във варненската партийна организация.

Любопитен е и случаят с избрания за депутат от Стара Загора Йордан Николов, който трябваше да положи клетва като народен представител на мястото на Недялко Недялков, който стана областен управител на Стара Загора. Йордан Николов обаче отказа да става народен представител, тъй като е заместник-кмет на Стара Загора.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?