Избран е оценител на “Булгартабак“

Агенция за приватизация избра оценител на “Булгартабак холдинг“ за провеждането на бъдеща приватизационна процедура на тютюневата компания. Обединение между Адвокатско дружество “Събев и съдружници” и “Евро-Финанс” АД ще изготви анализ на правното състояние, информационен меморандум и приватизационна оценка на държавното участие в капитала на “Булгартабак холдинг”, съобщиха от Агенцията за приватизация.

Фирмите в обединението участваха и в консорциума, с който държавната тютюнева компания имаше договор за преструктурирането си. Двете дружества заедно с “Балканска консултантска компания“ подготвиха и продажбата на двете цигарени фабрики в Пловдив и Стара Загора през борсата миналото лято.

Срокът за подаване на оферти за оценител на тютюневия холдинг изтече на 20 януари 2009 г. и оферти подадоха също така “ПрайсУотърХаус Купърс България” ЕООД, обединение на Адвокатско дружество “Камбуров и съдружници” и “Транзакта” ООД, както и Адвокатско дружество “Кръпов и Варадинов”, допълниха от приватизационното ведомство.

В срок до 14 дни се очаква да бъде подписан договора за възлагане на изготвянето на анализ на правното състояние, информационен меморандум и приватизационна оценка на дружеството.

Споделяне

Още от Бизнес