Избрани са концесионерите на плажовете "Бутамята" и "Буните"

Плаж Бутамята

Правителството определи в сряда фирмите, които ще управляват на концесия в следващите 20 години морските плажове в Синеморец "Бутамята" и варненския "Буните".

Фирмата "Ди Ен Трейд" ще стопанисва плажа "Бутамята". В първата година от даването на концесия възнаграждението за държавата ще е 21 301.73 лв. без ДДС. Чадър и шезлонг ще се дават под наем срещу максимум 5.50 лв. всеки. за подобряване облика на плажа концесионерът ще трябва да инвестира за целия срок на ползването на плажната ивица 385 756.80 лв. с ДДС-.

Варненският плаж "Буните" ще се управлява от "Холдинг Варна", който е част от групата на "Химимпорт". На ивицата до 4-та буна и в близост до Делфинариума ще се предлагат шезлонг и чадър на цена до 15 лв. всяка от плажните принадлежности, се посочва в съобщението на правителствената информационна служба. В първата година то стопанисването на зоната "Холдинг Варна" ще плати концесионно възнаграждение от 28 017,56 лв. без ДДС. Предложението за инвестиции, свързани с целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж, е 21 828 лв. с ДДС.

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?