Избрани са нови членове на следприватизационния контрол

Двама нови членове на Надзорния съвет на Агенцията за следприватизационен контрол гласува в сряда парламентът в нарушение на процедурите, според някои представители на опозиционните политически сили.

Народните представители избраха Петър Комаров и Емил Бозуков на мястото на досегашните членове на Надзора на агенцията Евгения Пенкова и Кристиан Таков. Народният представител от левицата Петър Мутафчиев заяви, че когато има конкретно предложение за промяна в такава важна институция, трябва да е ясно защо то се прави. В отговор зам.-председателят на НДСВ Валери Цеков, който представи проекторешението за новите назначения, обясни, че Петкова и Таков са подали молба за освобождаване от постовете им.

Благой Димитров от ДСБ заяви, че проекторешението не е било разпределено на комисия и това е нарушение на правилника. Атанас Папаризов от левицата допълни, че досега не е имало случай в икономическата комисия да не се обсъждат кандидатите за членове на Надзорния съвет на Агенцията на следприватизационен контрол. Той настоя проекторешението да бъде разпределено на комисията.

Новото попълнение в ръководството на Агенцията за следприватизационен контрол Петър Комаров е завършил Юридическия факултет на Софийския университет и Военната академия. Бивш офицер, той е работил и в Министерстовто на земеделието и горите, където е бил началник на управление “Поземлена реформа, бил е и юрист на свободна практика. Последно е работил като ликвидатор в "Чипровец" ЕАД.

Емил Бозуков е юрист, адвокат в Софийския адвокатски съвет и юридически консултант на "Бесттехника - ТМ Радомир" ПАД, както и на Националната служба за съвети в земеделието.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?