Избягал преди шест месеца затворник стреля по полицайка

Избягал през декември миналата година обитател на Кремиковския затвор е стрелял срещу служителка на „Транспортна полиция”, съобщава в МВР. Инцидентът възникнал около 2.45 в понеделник сутринта. От силовото министерство уточняват, че тяхната служителка не е пострадала. Издирването на тридесетгодишния Атанас Страхилов продължава вече шести месец.

Той е от с. Казичане и е изтърпявал 12-годишна присъда за убийство. Освен това бил известен на полицията заради кражби и блудство, уточнява МВР.

Страхилов се проявил за пореден път тази нощ, когато в село Казичене полицаи спрели за проверка ВАЗ със софийска регистрация. В автомобила освен беглеца пътувало и второ лице. Докато полицаите извършвали обиск, Страхлов побягнал, а за да го задържи, след него тръгнала униформената служителка на реда, описват от МВР. Тя произвела два предупредителни изстрела със стоп-патрони, за да привлече вниманието на беглеца. Той обаче отговорил с изстрел, след което полицайката гръмнала още два пъти със стоп-патрон по посока на бягащия.

Въпреки, че затворникът се е измъкнал, полицията се хвали, че спътникът му е закопчан.

МВР апелира към всички граждани, които имат информация за местонахождението на Атанас Страхилов или друга информация за него, да се обадят на телефон 166 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Споделяне

Още от България