Изчезнал е банков касиер, осъден за кражбата на 21 милиона лева

Петко Митевски

На 19 юли за общодържавно издирване е обявен бившият главен касиер на "Алфабанк Петко Митевски, който бе осъден на 15 г. затвор за кражбата на 21 млн. лв. от касата на банката, съобщи прокуратурата, цитирана от "24 часа".

В средата на май Митевски получи 15 г. затвор на първа инстанция заради кражбата, но Софийският градски съд го остави на свобода срещу подписка. После прокуратурата протестирала решението на съдия Николай Младенов пред апелативния съд, който промени мярката в задържане под стража. Когато полицаите отишли да арестуват Митевски, за да го отведат в ареста, те не го открили в дома му.

Адвокатът му Георги Варамезов смята, че клиентът му не е избягал. Миналия понеделник Митевски заедно със защитника си отишъл да се предаде в 6-о РПУ, но там още не били получили разпореждането на съда, че Митевски трябва да бъде отведен в затвора. Адвокатът оставил телефона си на полицаите да го търсят при необходимост.

Кражбата нашумя през 2011 година , когато стана ясно, че от главната каса на банката, от която ключ имал само Митевски, се изчезнали 21 милиона лева. Прокуратурата смята, че той ги е изнесъл с пътни чанти на три курса.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?