Изчезналият 25-годишен мъж от Герман е бил отвлечен

"Имаме заложник, който е сред похитители", обяви главсекът на МВР

Снимка: БГНЕС

25-годишния Адриан Златков, който изчезна в сряда сутринта, малко след като излязъл от дома си в софийското село Герман, е бил отвлечен, потвърди в четвъртък главният секретар на МВР Младен Маринов.

"Имаме заложник, който е сред похитители, и това изисква хигиена на информацията, която изтича в публичното пространство", заяви той, след като вътрешният министър Валентин Радев предупреди, че МВР и прокуратурата са решили повече изяви по темата да няма.

Маринов подчерта още, че "първата ни цел е да запазим живота и здравето на похитения".

"Всяка информация, която касае случая, може да бъде дадена на СДВР, МВР, има хора, които ще я поемат, анонимността на подателите е гарантирана. До момента нямаме свидетели, които да дадат информация дали към лицето са прилагани насилствени действия. Обявен е за изчезнал от бащата, тъй като ползваният от него автомобил е бил изоставен", добави все пак главсекът.

Малко по-рано главният прокурор Сотир Цацаров също отказа подробности по случая.

"Работи се по всички версии по случая с изчезналия Адриан. Прокуратурата работи в пълен синхрон с ръководството на МВР. В постоянна връзка съм с главния секретар на МВР. Сформиран е екип, в който участва наблюдаващият прокурор и представители на всички главни дирекции на МВР, взети са мерки за това информацията по разследването да бъде ограничена максимално", коментира Цацаров.

По думите му "няма общество, което е застраховано от такива престъпления".

"Нека да дадем възможност на хората, които в момента работят по престъплението да си свършат работата, вместо да се правят политически обобщения или, не дай Боже, спекулативни твърдения, които по никакъв начин няма да допринесат за работата на хората, които не са спали цяла нощ", призова той в отговор на въпрос дали може да се говори за възраждане на отвличанията от времето на т.нар. група на "Наглите".

Междувременно бТВ съобщи в четвъртък вечета, че на около 500 метра от мястото, където е бил открит автомобила на отвлечения Адриан Златков, са открити разпиляни банкноти от по 10 и 20 долара. Малко по-късно пресцентърът на МВР съобщи, че пътят е бил отцепен от полицаи, след като "станали свидетели на изсипването на товар от товарен автомобил, превозващо реквизит за филмова продукция".

Младият мъж, който е син на собственика на една от големите автокъщи в София Тони Златков, бе излязъл от дома си около 9.30 часа в сряда. Малко след 10.30 часа баща му открива автомобила на сина си встрани от пътя за Герман, като вътре са оставени личните документи и телефоните му. Адриан е работел в отдел "Външни поръчки" във фирмата на баща си. Пред разследващите Тони Златков разказал, че няма врагове, нито е получавал заплахи или закани.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?