Изчезналият футболист Сала провокира спорове за пари между три клуба

Феновете на "Нант" продължават да се надяват на чудо за Сала, сн. ЕПА/БГНЕС

Заради изчезналия по време на частен полет край британския остров Гърнзи обещаващ аржентински футболист Емилиано Сала, се очертават съдебни спорове между три футболни клуба.

28-годишният Сала пътуваше от Нант за Уелс, където трябваше да се присъедини към тима на "Кардиф", който го купи за рекордните за клуба 15 млн. паунда в средата на януари. Едномоторният самолет, който футболистът беше наел за полета, изчезна от радарите. Спасителната операция и издирването на машината с пилота и именития пасажер бе прекратена официално след като експертите не откриха нищо и прецедиха,че с оборудването на борда няма шанс хората да оцелеят толкова време.

От "Карсиф" казаха в началото на търсенето на Сала, че се молят за оцеляването му, но въпросът с парите за трансфера му дойде на дневен ред с отказа на уелсците да платят на французите.

Съгласно сключения с "Нант" договор, "Кардиф" трябваше да плати първата вноска от 6 млн. паунда ,но превод не е осъществен. Така "Канарчетата" обявиха, че са готови да съдят "Кардиф" и дори са подготвили документите за това. И двата клуба твърдят, че нямат нищо общо с изчезването на футболиста, затова французите претендират, че трябва да получат парите си, а уелсците - че не дължат нищо.

В безчувствената битка се намесва и "Бордо", информира БТА в неделя. Клубът трябва да получи 50% от трансферната сума и чакаше 3 млн. паунда от първия транш. Но след като той няма да бъде преведен, "жирондинците" директно ще се обърнат към съда, нищо че все още нищо официално не е обявено за състоянието на Сала.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?