Издигат 2-метрови огради около строежите в курортите по Северното Черноморие

До 15 дни строежите в курортните комплекси трябва да бъдат обградени от двуметрови огради, обяви кметът на Варна Кирил Йорданов. В същия срок фирмите трябва да възстановят инфраструктурата и да разчистят алеите. Ако не спазят тези изисквания, ще спираме строителството, като на нарушителите ще се съставят и актове, допълни Йорданов.

Срокът за окончателно спиране на всички строителни работи, независимо от оградите, е 31 май. След тази дата има вариант да бъдат определени маршрути за превоз само на материали за довършителни дейности.

Кметът на Варна представи и програмата на общината за развитие на туризма, която предстои да бъде приета от общинския съвет. Финансовата ѝ рамка е общо 672 хил.лв., съобщи БТА.

5000 лв. от програмата са планирани за изграждането на паркинг край Военноморския музей. С 4000 лв. ще бъдат направени рекламни пана, които ще се поставят на входа и изхода на града.

За чистотата и облагородяването на комплексите са заложени 500 хил.лв. Част от парите ще дойдат от туристическата такса. Общината ще даде 143 хил. за купуване на нови контейнери за отпадъци. 20 хил.лв. е проектът на екоминистерството, с който трябва да се постави началото на разделно сметосъбиране.

Споделяне

Още от Бизнес