Издирва се заподозрян за убийствата в Нови Искър

56-годишният Росен Ангелов вероятно е въоръжен и опасен

Издирваният Росен Ангелов, сн. МВР

Разследващите бруталното шесторно убийство в Нови Искър вече разполагат с основен заподозрян. Това е 56-годишният Росен Желев Ангелов, съобщиха от МВР в четвъртък.

Той е обявен за общонационално издирване. Неофициално се твърди, че Ангелов навремето е имал интимна връзка с Кети Кюхова, чийто труп бе открит в кладенец в гората край Нови Искър отделно от останалите застреляни навръх Нова година - вторият ѝ съпруг, неговият син, дъщеря ѝ и приятелят на момичета, както и тъщата.

56-годишният мъж е с криминално досие и е осъждан. Разследващите предполагат, че е въоръжен и опасен. Заподозреният е живял в Нови Искър преди 9-10 години. Той е осъждан за педофилия и блудство с малолетни, по данни на БНР.

Медии информират, че Ангелов наскоро се бил върнал от чужбина, но през годините е поддържал връзка с Кюхова. Твърди се, че той е добър планинар и тактик и се допуска, че се укрива в планината.

По-рано в четвъртък стана ясно, че полицаи с металотърсачи претърсват гората над Нови Искър в опит да открият оръжието или оръжията, с които са избити хората. Междувременно бе съобщено, че операция се провежда в село Луково край Искърското дефиле. Според бТВ там е живял заподозреният Ангелов, но МВР така и не даде официална информация за тази акция.

Сутринта майката и бабата на един от шестимата убити – Боби Иванов, разказаха, че все още не са виждали тялото му, а от полицията не им давали и почти никаква информация. Младежът бе приятел на Нанси, дъщерята на Кети Кюхова, която също бе убита. Роднините на момчето обясниха пред бТВ и Нова телевизия, че го чули за последно към 18.00 часа на 31 декември. Опитали да се свържат с него след полунощ, но телефонът бил изключен, след като първоначално давал свободно.

"Предполагам, че убиецът го е затварял", каза майката на убитото момче Стефана Елисаветова. Неговата баба – Корнелия Цвеева, разказа, че Боби щял да празнува със свои съученици, но в последния момент решил да остане с приятелката си Нанси, защото не я пускали да празнува с приятели.

"Нашият решил да празнува с Нанси и това го е погубило", каза бабата на момчето. Според роднините причината за жестокото убийство е фактът, че Кети Кюхова и мъжът до нея – Неделчо Юнаков, са се забъркали в нещо, а убитите младежи са невинна жертва на обстоятелствата. Сред жертвите е можело да има още едно момче – Тони, но в последния момент баща му отишъл на работа и той останал при баба си.

Засега разследващите отхвърлят единствено версията, че член на избитото семейство в Нови Искър може да е извършител на тежкото престъпление, а след това да се е самоубил. Като работна версия бе посочен бизнесът на бащата Неделчо Юнаков, който в момента се изследвал.

По думите на главния секретар на МВР Младен Маринов "има информация, че се е занимавал с търговска дейност, включително и с т.нар. кухи фирми, които чистят ДДС".

Престъплението бе извършено с особена ярост - някои от жертвите са разстреляни с множество куршуми, което първоначално по неизвестни причини бе скрито от ръководствата прокуратурата и МВР. Засега няма яснота дали убиецът е един или са няколко, нито дали при убийствата е ползвано едно оръжие или повече. Съобщава се единствено, че престъплението е извършено в новогодишната нощ на 31 декември срещу 1 януари.

Освен Неделчо Юнаков, останалите жертви са синът му Георги Юнаков, тъщата му Еленка Бурджиева, доведената му дъщеря Нанси Иванова, нейният приятел Боби Иванов и втората му съпруга Кети Кюхова.

Споделяне

Още по темата

Още от България