Издирван от 2 години малолетен бандит върлува на Бахамите

19-годишният бандит, който разби малък самолет на Бахамските острови и изчезна сред тълпите туристи на островите Абако, е заподозрян, че е обрал нощно време с взлом поне седем къщи и бизнес сгради, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на местната полиция. Властите продължават да издирват Колтън Харис-Мур, известен като "босоногия бандит", който от две години се изплъзва и на американското ФБР.

Колтън пристигнал на Бахамите от град в щата Индиана, САЩ, откъдето откраднал едномоторен самолет. Пътят му от щата Небраска през Айова до Илинойс и след това Индиана бил проследен по серия откраднати автомобили.

През 2009 г. Колтън откраднал самолет и в Айдахо. Предполага се, че е задигнал и самолет във Ванкувър по време на последните зимни олимпийски игри.

Първата си присъда за кражба Колтън Харис-Мур получил на 12 години. До навършването си на 13 години той имал още три присъди. И в четирите случая той излежал по десет дни арест. През 2007 г. получил четиригодишна присъда, но успял да избяга преди да излежи и половината от нея.

Властите предполагат, че той се опитва да се скрие в страна, която няма договор за екстрадиране със САЩ. Това дава основание на полицията в островите, които са длъжни да екстрадират търсени от САЩ престъпници и заподозрени, да смята, че Колтън Харис-Мур ще се опита да се измъкне на всяка цена от Бахамите.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?